Categorie├źn

Uw winkelwagen

gebruikte materialen

Hergebruik VanSyl zal voor het versturen/verpakken van de bestellingen zoveel mogelijk gebruik maken van eerdere gebruikte dozen en verpakkingsmateriaal. Dit om onnodige verspilling te voorkomen en op deze manier een bijdrage te leveren aan het milieu. Tijdens de workshops zal er daar waar mogelijk ook duurzaam materiaal worden ingezet. Bijvoorbeeld door oude sieraden en glazen potten een tweede leven te geven.

Draad Voor het maken van sieraden maakt VanSyl gebruik van synthetisch satijnkoord, waxkoord, leer, gestikt leer, suède, staaldraad en elastiek voornamelijk geleverd door 't Kralenhoekje uit Middelburg.

Geurolie VanSyl gebruikt voornamelijk parfumolie in bad en doucheprodukten. Dit is veelal synthetisch. Etherische olie heeft eigenlijk de voorkeur, maar wordt niet gebruikt omdat de dosering hiervan anders is voor gebruik bij kinderen. 

Hout Voor de stempels, quote-blokjes etc. wordt vuren hout gebruikt. VanSyl kan u niet tonen dat het daadwerkelijk duurzaam hout is, aangezien VanSyl net als u eindgebruiker is in productieketen.

Kralen VanSyl gebruikt voornamelijk kralen en bedeltjes van 't Kralenhoekje uit Middelburg. De kralen zijn van verschillende materialen zoals glas, hout en acryl. De bedeltjes zijn van metaal of van acryl (metal look). LET OP; er wordt geen echt zilver gebruikt.

Plastic verpakkingen De douche en badprodukten worden verpakt in doorzichtige PET-flessen en potten, gelverd door Plaza33 uit Sellingen. Voordeel ten opzichte van een glazen fles/pot is dat het transport lichter van gewicht is en prettiger gebruik in de badkamer. 

Slagletters Voor het maken van slaglettersieraden zal gebruikt worden gemaakt van aluminium, koper of messing geleverd door Slagletterplaatjes uit Klundert.

Textiel De rompertjes, t-shirt en lakentjes die gebruikt worden zijn van 100% katoen. Gekocht bij de Zeeman of de HEMA. Andere textiel koopt VanSyl in samenspraak met u en/of bij Hoofs uit ‘s-Hertogenbosch, bij Bas Bastiaans Modestoffen uit Ammerzoden of via internet bij bijvoorbeeld de Stoffenwinkel.

Verf De verf voor de afbeeldingen op de houten doosjes en de porseleinverf is acrylverf. Hert doosje wordt eenmalig afgelakt met een transparante binnenbeits. Daar waar mogelijk zal verf op waterbasis worden gebruikt.

Wol Voor het breien van mutsen maakt VanSyl gebruik van het breigaren Eskimo van Drops Garnstudio. De garenvezels van dit breigaren zijn onbehandeld en niet blootgesteld aan chemische behandelingen voor het wassen. De kleuren van de wol kunnen per product enigszins afwijken, door het verfbad. Het breigaren bevat het Oeko certificaat.

Zeep VanSyl haalt haar zeepingrediënten voornamelijk bij YouWish uit Westereen en Jojoli uit Barendrecht.